Бюро розслідувань викликає нардепа «Батьківщини» Дубіля на допит як свідка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Депутата Верховної Ради Валерія Дубіля (фракція «Батьківщина») Державне бюро розслідувань (ДБР) викликає на допит як свідка. Про це заявив директор бюро Роман Труба під час експертного обговорення в Києві, передає Інтерфакс-Україна .

Труба підтвердив, що нардеп Дубіль є субʼєктом розслідування справи щодо виборчих «мереж».

«Справді, ми викликаємо цього депутата на допит. Але хочу зауважити, що ми викликаємо його як свідка», — сказав керівник ДБР.

  • 21 лютого в СБУ заявили про викриття схеми «виборчих пірамід» .У межах справи правоохоронці провели 30 обшуків в кількох областях України. В організації схеми підозрюють депутата Верховної Ради. Пізніше правоохоронці назвали імʼя Руслана Богдана. За даними ЗМІ, головним організатором схеми є нардеп Валерій Дубіль.
  • 22 лютого Валерія Дубіля викликали на допит у Державне бюро розслідувань .Його чекали в ДБР вранці 28 лютого, проте нардеп на допит не прийшов.
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що подання про зняття недоторканності з нардепа від «Батьківщини» Валерія Дубіля внесуть у Верховну Раду після проведення відповідних експертиз.