Справу Януковича про держзраду повернули в Оболонський суд для виправлення описок

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справу Януковича про держзраду повернули в Оболонський суд для виправлення описок

Facebook / Виталий Сердюк

Київський апеляційний суд повернув матеріали справи проти колишнього президента Віктора Януковича, визнаного винним у державній зраді, назад в Оболонський районний суд Києва. Він повинен розʼяснити вирок і виправити в ньому описки.

Про це повідомляє один із адвокатів Януковича Віталій Сердюк на своїй сторінці у Facebook.

Сердюк стверджує, що через поспіх під час передачі справи в апеляцію Оболонським судом «були грубо порушені статті 378—380 Кримінального процесуального кодексу, за яким він повинен був розʼяснити своє рішення, виправити описки в ньому і вирішити питання про збереження майна Віктора Януковича».

Оболонський районний суд міста Києва заявив, що виконає рішення суду апеляційної інстанції та розгляне заяви про описки та про роз’яснення вироку суду у справі по обвинуваченню Януковича.

  • Вирок Януковичу Оболонський районний суд Києва виніс 24 січня . Колишнього президента визнали винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років тюрми.
  • Після цього захист екс-президента Віктора Януковича попросив Оболонський райсуд Києва виправити допущені, на його думку, описки у вироку. Адвокат Олександр Байдик, зокрема, просив виключити з вироку посилання на обставину, що помʼякшує покарання Януковича, — «вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації». Також захисник попросив суд виправити суму процесуальних витрат, яку зобовʼязаний відшкодувати екс-президент, — з 98 561 грн 20 коп. на 58 521 грн 20 коп.
  • 25 лютого, в останній день оскарження вироку, адвокати Януковича подали в суд пʼять апеляційних скарг .В цілому їхній текст захисники виклали на 478 аркушах.