Кабмін не продовжив контракт з головою «Нафтогазу» Коболєвим та оголосив новий конкурс на посаду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів не продовжив контракт з головою правління компанії «Нафтогаз Україна» Андрієм Коболєвим.

Про це на засіданні уряду повідомив премʼєр-міністр Володимир Гройсман, додавши, що буде оголошено новий конкурс на посаду глави компанії.

«22 березня закінчується контракт з головою правління «Нафтогазу». Це означає, що ми повинні прийняти рішення з точки зору ефективності корпоративного управління. Сьогодні ми приймаємо рішення про те, щоб 23 березня оголосити конкурс на посаду голови правління «Нафтогазу», — сказав Гройсман.

Уряд також обговорить з Наглядовою радою компанії умови контракту з новим головою «Нафтогазу».

23 лютого Наглядова рада направила Гройсману та Мінекономрозвитку лист, у якому йшлося про необхідність продовження контракту з Коболєвим на три роки. Премʼєр-міністр заявив, що жодних рішень про укладення нового контракту з менеджментом компанії не ухвалювали.

У Кабміні заявили, що мають намір скоротити заробітну плату керівників великих стратегічних держкомпаній, зокрема Коболєва. Пізніше Коболєв заявив, що питання про суму зарплати або продовження з ним контракту не входить до компетенції Кабінету міністрів.

  • У вересні 2018 року Шевченківський районний суд Києва оштрафував Коболєва на 1,7 тис. грн за відмову надати депутату Верховної Ради Сергію Власенку інформацію про осіб, які отримали премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі над публічним акціонерним товариством «Газпром». Після перемоги в суді Наглядова рада «Нафтогазу» вирішила виплатити співробітникам компанії премії в $46,3 млн — 1% бонусів від суми виграшу за транзитним контрактом.