У Кривому Розі протестують понад 100 шахтарів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Понад 100 гірників залізорудних шахт «Жовтнева» і «Тернівська» Криворізького залізорудного комбінату на Дніпропетровщині протестують проти малих зарплат.

Шахтарі не вийшли на поверхню після зміни, пише «Радіо Свобода» з посиланням на голову міської організації Незалежної профспілки гірників Юрія Самойлова.

За його словами, в акції беруть участь 44 гірники шахти «Жовтнева» і близько 70 — «Тернівської».

Гірники вимагають, щоб мінімальну заробітну плату для робітників шахт підвищили до €1000. А тим, хто працює безпосередньо в забої — до €2000.

Адміністрація комбінату веде переговори з протестувальниками, але ситуацію публічно не коментує. Шахтарі відмовляються виходити назовні й вимагають зустрічі з топ-менеджментом підприємства.

  • ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» є найбільшим в Україні підприємством із видобутку залізної руди підземним способом.
  • У грудні 2018 року через вибух на шахті CSM у Чехії загинули 13 осіб. Унаслідок вибуху, що стався на глибині 800 метрів, частково обвалилися конструкції шахти.
  • 16 вересня 2018 року Гонконг накрив тайфун «Мангхут», що забрав життя щонайменше 28 людей на Філіппінах. Серед них були шахтарі.