Луценко: Розслідування Bihus.Info про «Укроборонпром» базується на матеріалах слідства

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Луценко: Розслідування Bihus.Info про «Укроборонпром» базується на матеріалах слідства

Sergii Kharchenko/NurPhoto via Getty Images

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування Bihus.Info про розкрадання в «Укроборонпромі» базується на матеріалах слідства та трохи випереджає дії правоохоронців.

Про це він написав у Facebook.

«Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність «Оптимумспецдеталь» при поставці товарів «Оборонпрому» вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження», — написав генпрокурор.

За його словами, НАБУ розслідує цю справу з 2016 року.

  • НАБУ порушило ще одну кримінальну справу після виходу третьої частини розслідування журналістів Bihus.Info про розкрадання в оборонній сфері. У випуску йшлося, що колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський отримав відкат у $30 тис. за постачання деталей для ремонту в Україні літаків Національної гвардії Казахстану.
  • Журналісти Bihus.Info оприлюднили дані, згідно з якими генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін отримав $10 тис. відкату за контракт на поставку деталей для ремонту літаків Нацгвардії Казахстану в 2016 році. Самі деталі, за інформацією журналістів, були придбані за завищеною ціною.
  • В «Укроборонпромі» заявили, що розслідування Bihus.Info «має ознаки маніпуляцій і є виявом заангажованої журналістики».