Журналістів «Стоп корупції» виключили з глобальної мережі розслідувачів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Журналістів «Стоп корупції» виключили з глобальної мережі розслідувачів

Youtube Стоп Корупції

Український проект журналістських розслідувань «Стоп корупції» виключено із глобальної мережі журналістів розслідувачів Global Investigative Journalism Network (GIJN) через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів. Це перший випадок в історії GIJN, яка об’єднує журналістів зі 173 організацій у 75 країнах світу. Про це пише інтернет-видання «Детектор Медіа».

«18 вересня 2018 року рада GIJN одноголосно проголосувала за виключення з її складу «Стоп корупції». Рада вважала, що група занадто залучена до політичної активності, а також були тривожні твердження про відсутність журналістського професіоналізму та про конфлікти інтересів. «Стоп корупції» звернулися з апеляцією на рішення ради, і відбулося слухання з комітетом ради директорів GIJN. Наступне голосування повного правління, яке відбулося 15 лютого 2019 року, одностайно підтвердило рішення про виключення проекту. Нині «Стоп корупції» більше не є членом GIJN», — повідомляє виданню «Детектору Медіа» Дейв Каплан, виконавчий директор GIJN.

Цікаво, що на сайті проекту «Стоп корупції» досі повідомляють про їх членство в глобальній мережі журналістів — розслідувачів GIJN.