Вночі: хакери з Ірану атакували сотні міжнародних компаній, торговельний дефіцит США досяг максимуму за 10 років, а «Манчестер Юнайтед» переміг ПСЖ у Лізі чемпіонів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Манчестер Юнайтед» переміг ПСЖ у 1/8 Ліги чемпіонів

Англійський футбольний клуб «Манчестер Юнайтед» виборов перемогу у французького «ПСЖ» і виходить в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Протистояння у Парижі закінчилось із рахунком 3:1 на користь МЮ. Вирішальний м’яч у ворота суперника у доданий час із пенальті забив Маркус Рашфорд. За підсумками двох матчів ПСЖ поступається англійцям і залишає турнір. Також у чвертьфінал Ліги чемпіонів проходить «Порту», який обійшов італійську «Рому» з рахунком 3:1.

Група хакерів з Ірану атакувала 200 компаній в усьому світі

За минулі два роки понад 200 компаній в усьому світі зазнали атак групи хакерів, імовірно, повʼязаної з урядом Ірану. Як випливає з дослідження корпорації Microsoft, жертвами злочинців були здебільшого нафтогазові компанії, машинобудівні підприємства, а також концерни, які займаються міжнародним бізнесом у таких країнах як Німеччина, Саудівська Аравія, Велика Британія, Індія і США. Викрадаючи конфіденційну інформацію підприємств і стираючи дані з памʼяті компʼютерів, кіберзлочинці заподіяли сумарний збиток в розмірі сотень мільйонів доларів.

Україна ввела безвіз для громадян Північної Македонії

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким тимчасово запровадив безвізовий режим для громадян Республіки Північна Македонія. Він вводиться з 16 березня 2019 року до 15 березня 2020 року для вʼїзду в Україну та транзитного проїзду через територію країни, якщо термін перебування громадян в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Торговельний дефіцит США досяг максимуму за 10 років

Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами та послугами Сполучених Штатів Америки у 2018 році збільшився на 12,5% та досягнув найвищого за останні 10 років показника — $621 млрд . Як свідчать дані міністерства торгівлі США, у грудні минулого року дефіцит торгівлі в США збільшився на $9,5 млрд та досягнув $59,8 млрд. Цей показник є найвищим із жовтня 2008 року. Дефіцит торгівлі США з Китаєм у 2018 році зріс на 11,6% до рекордних $419,2 млрд. Дефіцит торгівлі США з країнами Євросоюзу зріс до $169,3 млрд, а з Мексикою — до $81,5 млрд.