«Я буду дуже розчарований Кімом». Трамп відреагував на дані, що Північна Корея відновлює ядерний полігон

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент США Дональд Трамп прокоментував інформація про початок відновлення в Північній Кореї ракетно-ядерного полігону. КНДР почала демонтаж ядерних обʼєктів незабаром після закінчення першої зустрічі свого лідера Кім Чен Ина з американським президентом в червні 2018 року в Сінгапурі.

В Білому домі Трамп заявив, що буде вкрай розчарований, якщо дані підтвердяться, передає Укрінформ.

«Я буду дуже, дуже розчарований, якщо це дійсно так», – відповів президент США на запитання журналістів про те, як він розцінює відкриту інформацію про можливе відновлення Пхеньяном одного зі своїх нещодавно заморожених обʼєктів.

Водночас, Трамп зауважив, що дані про відновлення ядерної активності КНДР є попередніми, тому треба дочекатися детальних звітів. Він назвав відносини з північнокорейським лідером «гарними» та висловив упевненість, що їхня домовленість з Кімом про припинення будь-яких випробувань, зберігається.

«Але я думаю, що буду дуже-дуже розчарований [діями] голови Кіма. Я не думаю, що це так, але побачимо, що станеться», – зауважив глава Білого дому.

  • Світові ЗМІ 6 березня оприлюднили фотознімки, які вказували на те, що Північна Корея проводить роботи на стартовому майданчику на полігоні Сохе, неподалік від кордону з Китаєм. Цей полігон раніше використовувався для випробувань міжконтинентальних балістичних ракет. Ймовірно роботи провели після другої зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чем Ина в Ханої 28 лютого, яка закінчилася достроково.