Facebook почне шифрувати листування користувачів та обʼєднає чати WhatsApp з Messenger

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Facebook почне шифрувати листування користувачів та обʼєднає чати WhatsApp з Messenger

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія почне зашифровувати розмови користувачів у своїх месенджерах та обʼєднає онлайн-чати всіх платформ. Про це пише Reuters .

«Працювати над уведенням наскрізного шифрування для всіх особистих повідомлень — це те, що потрібно», — сказав Цукерберг. Він зазначив, що компанія протягом 2019 року буде консультуватися з експертами щодо цього питання.

Цукерберг також планує зробити прямий обмін повідомленнями між користувачами різних платформ корпорації. В межах його стратегії користувач Facebook зможе спілкуватися з користувачами WhatsApp, маючи тільки обліковий запис Messenger, і навпаки.

За останні два роки законодавці, користувачі та інвестори критикували компанію за те, що Facebook не достатньо захищає персональні дані після низки порушень і помилок конфіденційності.

Facebook є одним з найбільших світових гравців у сфері особистих повідомлень завдяки WhatsApp, Messenger та Instagram, якими користуються понад 1 мільярд людей. Проте тільки WhatsApp повністю захищає вміст повідомлень від усіх сторонніх, включаючи сам Facebook. Reuters зазначає, що поліція стурбована запровадженням аналогічних заходів безпеки для інших служб, оскільки вони більше не зможуть отримувати доступ до записів онлайн-чатів для відстеження релігійних екстремістів чи інших злочинців.