Кандидат у президенти Гриценко подав три позови проти Порошенка. Вимагає визнати агітацією його робочі поїздки

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Кандидат у президенти Гриценко подав три позови проти Порошенка. Вимагає визнати агітацією його робочі поїздки

Шевчук Леонід / УНІАН

Кандидат у президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко подав три позови до суду на чинного президента, також кандидата на посаду глави держави Петра Порошенка. Про це theБабелю повідомив його представник у Центральній виборчій комісії Руслан Чорнолуцький.

Гриценко вважає, що дві робочі поїздки Порошенка — в Одеську та Донецькі області — є його передвиборною агітацією, хоча інформація про них розміщена на офіційному сайті президента.

«Ми вважаємо, що це є порушенням виборчого законодавства», — сказав Чорнолуцький.

В одному з позовів Гриценко просить суд зобовʼязати Петра Порошенка оплатити як його передвиборчу агітацію понад 70 фотографій про робочу поїздку 2 березня до Одеської області .Сьогодні, 7 березня, справу розгляне Шостий апеляційний адміністративний суд. Початок засідання — о 10:30.

Два інші аналогічні позови стосуються відеозапису та фоторепортажу про поїздку Петра Порошенка у Донецьку область 1 березня. Вони вже перебувають на розгляді суддів.

  • 5 березня Верховний суд скасував рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 1 березня за позовом кандидата в президенти Анатолія Гриценка проти Центральної виборчої комісії.