Сенаторка США заявила, що під час служби в армії її зґвалтував офіцер

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Сенаторка США заявила, що під час служби в армії її зґвалтував офіцер

Gage Skidmore / Flickr

Сенаторка від штату Арізона, республіканка Марта Максаллі заявила, що під час служби у Військово-повітряних силах США її зґвалтував офіцер.

Про це вона розповіла під час слухань у Сенаті, присвячених питанню сексуальних домагань серед військових, повідомляє Fox News.

Імені офіцера жінка не назвала.

За словами Максаллі, вона багато років мовчала про це, бо винила себе й не довіряла військовій системі. Коли вона намагалася поговорити про це з військовими, відчула, що система «ґвалтує її знову».

Марта Максаллі прослужила у військовій авіації 26 років і стала першою жінкою у США, яка брала участь у бойових операціях ВПС, і першою жінкою-керівником ескадрильї. Вона стала сенатором у 2018 році, зайнявши місце померлого Джона Маккейна.

  • Туристичний сайт TripAdvisor рекламує готелі в усьому світу, де жінки зазнали сексуального насильства, і не попереджає про можливу небезпеку.
  • Телеканал HBO показав першу серію фільму «Залишаючи Неверленд», у якому Майкла Джексона звинувачують у педофілії.
  • У Конгресі США заслухали свідчення кількох американських військових, які здійснили трансґендерний перехід. Це відбулося на тлі того, що команда Дональда Трампа хоче заборонити трансґендерам служити в армії.