Президент Бразилії засудив «золотий дощ» на карнавалі в Ріо. Користувачі Twitter почали вимагати його імпічменту

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Нещодавно обраний президент Бразилії Жаїр Болсонару опинився в центрі скандалу через викладене відео з карнавалу.

У вівторок він засудив карнавал, який щороку відбувається в Ріо, та спитав у своїх підписників у Twitter думку про відео, на якому один із учасників карнавалу мочився на іншого. Таку дію називають «золотим дощем» (golden shower).

Користувачі соціальної мережі обурилися дописом президента та почали твітити з хештегами #goldenshowerpresident та #ImpeachmentBolsonaro. Протягом середи ці хештеги стали одними з найпопулярніших у Twitter.

Прихильники Болсонару натомість почали використовувати хештег #BolsonaroTemRazão («Болсонару, ти правий»).

Пізніше Болсонару спитав у Twitter, що таке «золотий дощ». Допису з відео на його сторінці вже немає.

Болсонару дотримується правих поглядів та відомий своїми гомофобними висловлюваннями. Він неодноразово висловлювався проти проведення щорічного карнавалу, дружнього до ЛГБТ-спільноти.

Жаїр Болсонару став президентом Бразилії в січні 2019 року.

  • У Ріо-де-Жанейро 4 березня пройшла головна «битва» карнавалу. На Самбодромі «Маркіз де Сапукаї» — проспекті довжиною 700 м, по обидва боки якого розташовані трибуни для глядачів, відбувся парад представників головних шкіл самби з усієї країни.
  • Карнавал офіційно розпочався у суботу, 2 березня, але вуличні вечірки і гуляння були вже у пʼятницю ввечері. Ознаменувалася урочистість тим, що королю карнавалу, якого називають «Король Момо», або «Король хаосу», вручили золотий ключ від міста.