«Дозвольте допитати винних». Посольство Росії в Лондоні опублікувало лист Путіну від сина жертви «Новачка»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Посольство Росії у Великій Британії опублікувало фото листа, який син загиблої внаслідок отруєння речовиною «Новачок» Дон Стерджесс у місті Еймсбері адресував президенту Володимиру Путіну.

У своєму листі Еван Хоуп попросив Путіна дозволити британським правоохоронцям допитати росіян, причетних до отруєння.

«Пройшов вже майже рік з того часу, як моя мама Дон загинула від «Новачка», а наша сімʼя досі живе з цим болем. Британська поліція вважає, що відповідальність за її смерть несуть двоє громадян Росії, які перебувають під захистом вашої держави. Я по-людськи прошу вас дозволити нашим офіцерам допитати цих людей з приводу смерті моєї матері. Це найменше, на що вона заслуговує», — йдеться у листі.

  • 4 березня 2018 року в британському місті Солсбері речовиною «Новачок» отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров та Руслан Боширов.
  • Наприкінці червня у місті Еймсбері, що поруч із Солсбері, двох людей знайшли у важкому стані. Спочатку причиною назвали отруєння наркотиками, але пізніше у Лондоні заявили, що вони піддалися дії тієї ж речовини, що і Скрипалі. 44-річна Дон Стерджесс згодом померла у лікарні, а 45-річному Чарлі Роулі вдалося вижити.