Ситник: НАБУ провело обшуки у Гладковських та інших фігурантів справ про розкрадання в оборонному секторі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) провело обшуки у колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його сина Ігоря Гладковського.

Про це на прес-конференції повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, загалом НАБУ провело чи ще проводить близько 20 обшуків у фігурантів справ про розкладання в оборонній сфері.

«Виходячи з того, що ми побачили в тих сюжетах, ми зареєстрували два провадження. В межах одного з них сьогодні була проведена низка обшуків — близько 20, зокрема й за місцем проживання Ігоря і Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших», — сказав Ситник.

  • Напередодні журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним із організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський отримав відкат $30 тис. за поставку деталей для ремонту в Україні літаків Національної гвардії Казахстану.
  • Соломʼянскький районний суд Києва заарештував директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса і призначив заставу в 7 млн грн.