Луценко: На Юлію Тимошенко працюють російські політтехнологи Жириновського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що на кандидата у президенти Юлію Тимошенко працюють політтехнологи лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського.

На брифінгу в Києві генпрокурор заявив, що політтехнологи Жириновського та інші фахівці з Росії приїхали в Україну в 2014 році під виглядом волонтерів.

Також Луценко показав фотографію помічниці Тимошенко Ніни Клебанової. Перед цим у Facebook Луценко опублікував оперативну довідку на неї. З довідки випливає, що жінка є громадянкою Росії і працювала на «Батьківщину». Клебанова приїхала в Україну в 2014 році за клопотання Чернігівської єпархії УПЦ МП. Згідно з довідкою, Клебанова контактувала з підозрюваним у організації «виборчих пірамід» нардепом від «Батьківщини» Валерієм Дубілем та особисто з самою Тимошенко.

Крім того, Луценко розповів, що запрошені політтехнологи планували купівлю голосів у Вінницькій області за 1 586 грн за голос, у Волинській — 1 443 грн, у Дніпрі — 1 049 грн. Він повідомив, що загалом планувалося витратити понад мільярд гривень на скупку голосів.