У Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі з 8 березня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи домовилася про введення з півночі 8 березня режиму тиші на Донбасі. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив представник України у ТКГ Євген Марчук.

Режим вводиться безстроково. «Найголовніше: все-таки ми сьогодні домовилися і все сторони погодилися, що з нуля годин запускається режим тиші. Але, щоб не було дуже великих ілюзій, поки не буде гарантій з боку РФ і перш за все керівника РФ пана Путіна або його представників, на превеликий жаль, на дуже великий оптимізм сподіватися не доводиться. Мʼяч на російській стороні», — підкреслив Марчук.

Він зазначив, що російська сторона погодилася на пропозицію про режим тиші. Марчук додав, що українська сторона запропонувала у заяву про режим тиші додати інструменти, які дозволили б контролювати припинення вогню. Проте російська сторона відмовилася від такої ініціативи.

  • Востаннє режим тиші оголошували на Донбасі з 29 грудня. Водночас штаб Операції об’єднаних сил повідомляє, що сепаратисти порушили перемир’я у першу ж ніч та відкрили вогонь в позиції українських військових.