Проти сексуального і расистського насильства. Напередодні 8 березня Міланом пройшли сотні студенток

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Проти сексуального і расистського насильства. Напередодні 8 березня Міланом пройшли сотні студенток

Emanuele Cremaschi / Getty Images

Сьогодні, 7 березня, сотні студентів вийшли на вулиці в центрі Мілана в переддень завтрашнього свята жінок. Хода розпочалась близько 10-ї ранку від памʼятника Каіролі. Захід проходив під гаслом «Освіта та профілактика для вільного тіла та тямущого розуму». Під час маршу на площі Дуомо активістки запалили фаєри та вивісили великий банер у формі жіночої спідньої білизни з написом «Геть священиків з наших трусів».

Emanuele Cremaschi / Getty Images

«Ми хочемо вільну статеву освіту. Щоб вона було світською, не однобокою, яка б розповідала про задоволення і бажання в усіх школах», — декларували в своїх буклетах маніфестанти.

Студенти заявляли, що вони проти будь-якого гендерного, сексуального і расистського насилля, проти цензури та стереотипів щодо тіл. Маніфестанти виступали також проти змін у сімейному кодексі.

Emanuele Cremaschi / Getty Images

  • В усій Іспанії тривають акції протесту проти ультраправої партії Vox, яка пройшла у регіональний парламент Андалусії. Мітингувальники вважають, що Vox посягає на гендерну рівність. Ця партія пропонує скасувати закон про домашнє насильство.
  • У Дубаї (ОАЕ) вручили щорічну нагороду за розвиток гендерного балансу на робочих місцях. Нагороди, повʼязані з досягненнями в гендерній різноманітності на роботі, отримали чоловіки з держструктур Еміратів.
  • У Німеччині депутат від партії «Зелені» в ландтазі Баварії Маркус Ганзерер оголосив про зміну своєї ґендерної ідентичності. Після переобрання на другий термін він прийшов на прес-конференцію в сукні, перуці та з макіяжем і попросив відтепер звертатися до нього «пані депутат».