Прослушка офісу Зеленського: Держбюро розслідувань розпочало провадження проти МВС за витік секретної інформації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за заявою Служби безпеки України проти Міністерства внутрішніх справ, повідомляє прес-служба СБУ.

Провадження розпочали через «витік інформації з обмеженим доступом, який завдав шкоди національним інтересам держави». Мова йде про встановлення прослушки на вулиці Білоруській у Києві, неподалік офісу кандидата в президенти та артиста Володимира Зеленського.

В СБУ підкреслили, що проводили операцію на підставі ухвали суду та за погодження з Генеральною прокуратурою проти підозрюваного у державній зраді. Поліція, яка прибула на місце, за словами спецслужби, зірвала операцію з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб.

«Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи праціників СБ України» — йдеться в заяві.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що готовий надати керівництву МВС доступ до матеріалів цієї справи. «Якщо їм вистачило совісті звинуватити Службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачитися перед громадськістю і працівниками Служби безпеки України», — заявив Грицак.