Екс-адвокат Трампа подав до суду на Trump Organization. Компанія не сплатила його судові витрати на захист президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен подав позов до суду на компанію Trump Organization, пише Reuters.

Позов поданий до суду Мангеттена у Нью-Йорку. Коен звинуватив компанію, у якій він раніше обіймав посаду виконавчого віце-президента, в тому, що вона не сплатила його судові видатки на загальну суму $1,9 млн.

Коен стверджує, що у липні 2017 року уклав угоду про відшкодування. За його словами, він найняв на роботу щонайменше сім юридичних фірм з питань, повʼязаних з президентом. Проте після того, як Коен почав співпрацювати з прокурорами в розслідуваннях щодо ймовірних звʼязків Трампа з Росією та платою за мовчання жінкам, які заявляли про сексуальні звʼязки з Трампом, Trump Organization припинила сплачувати рахунки.

Екс-адвокат Трампа заявляє, що організація Трампа винна йому щонайменше $3,8 млн, а несплата грошей порушила угоду про відшкодування.

  • Раніше Коен назвав Трампа «расистом, брехуном і шахраєм». Такі слова Коен підібрав для своїх свідчень у Комітеті з нагляду Палати представників наприкінці лютого.
  • Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями в низці злочинів, зокрема у незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину з цих коштів виплатили за мовчання екс-фотомоделі Карен Макдугал та екс-порноакторці Стефані Кліффорд. Вони стверджували, що в них був інтимний звʼязок із Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.