Помер російський актор Володимир Етуш. Він грав у фільмах «Кавказька полонянка» та «12 стільців»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Помер російський актор Володимир Етуш. Він грав у фільмах «Кавказька полонянка» та «12 стільців»

Fuad Sherifov / Twitter

У суботу, 9 березня, в Російській Федерації помер відомий актор театру і кіно Володимир Етуш. Йому було 96 років. Про це повідомив директор театру ім. Вахтангова Кирило Крок, передають «Ведомости».

«Володимир Абрамович помер сьогодні о 12:30 за московським часом у лікарні, куди його відвезли напередодні, в пʼятницю», — зазначив він.

Причина смерті актора наразі зʼясовується. За словами його доньки, Раїси Етуш, актора поховають на Новодівичому цвинтарі, в алеї акторів Театру ім. Вахтангова. Сама панахида пройде в будівлі театру.

За її словами, у актора останнім часом були проблеми з серцем.

Народився майбутній художній керівник Театрального інституту імені Б. В. Щукіна, професор Володимир Абрамович Етуш 6 травня 1922 року. У 1945 році закінчив Щукінське театральне училище, після чого був прийнятий до трупи Театру імені Євгенія Вахтангова.

Особливу популярність Етушу принесли кіноролі — Брунса в «12 стільцях», Шпака в «Іван Васильович змінює професію», Саахова в «Кавказькій полонянці» і Сеїда-Алі в «Адміралі Ушакові».

З 1945 року артист почав викладацьку діяльність. У 1976 році йому було присвоєно звання професора. В період з 1987 по 2003 рік актор був ректором інституту імені Щукіна. Пізніше став його художнім керівником.

  • Голлівудський актор, відомий своєю роллю Ділана Маккея в культовому серіалі «Беверлі-Гіллз, 90210», помер вранці, 4 березня в лікарні Святого Йосипа в Бербанку, Каліфорнія. Люк Перрі помер ,не виходячи з коми внаслідок інсульту, який він переніс за кілька днів до того.
  • У неділю, 3 березня, в Івано-Франківську помер народний артист України Сергій Романюк. Йому було 65 років.