«Нацкорпус» після мітингу з фаєрами під Адміністрацією президента попрямував до Черкас. Вимагають зустрічі з Порошенком

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Представники «Національного корпусу» згорнули мітинг під Адміністрацією президента після зіткнень і попрямували в Черкаси, де хочуть зустрітися з президентом України Петром Порошенком. Про це йдеться на сторінці організації в Facebook.

«Президент не захотів спілкуватися з нами на Банковій і втік у Черкаси. Що ж, тоді ми їдемо до нього, щоб отримати чітку відповідь – коли посадять мародерів-свинарчуків, які грабували країну», — йдеться в повідомленні.

Пізніше в «Нацкорпусі» заявили, що представники Національної поліції намагалися перешкодити їм дістатися до Черкас.

«Десятки автомобілів і автобусів з правоохоронцями висунулися з Києва в Черкаси, щоб не допустити нашої зустрічі з президентом. Відповідне відео з довгими колонами транспорту, які слідують за нашими машинами, почали надходити від представників організації», — підкреслюється в повідомленні.

У центрі звʼязків з громадськістю Нацполіції області повідомили theБабелю, що не володіють інформацією щодо блокування авто активістів «Нацкорпусу». У той же час у поліції додали, що «начальство знаходиться на заході».

Через деякий час представники «Нацкорпусу» повідомили, що їм вдалося дістатися до Черкас.

«Ми вже в Черкасах біля палацу «Дружби народів». Президент від нас не втече. Ми змусимо його піти на діалог з народом», — йдеться в повідомленні.

У виданні «Українська правда» стверджують, що «Нацкорпус» хотів пройти до сцени, але завадили правоохоронці. Після цього почалися зіткнення, в хід пішли фаєри і сльозогінний газ.

Після того, як машина президента поїхала з місця виступу, представники «Нацкорпусу» почали прориватися на сцену, викрикуючи «Свинарчука за ґрати!», «Де відрубані руки Гладковського?», і виголосили зі сцени коротку промову.