У Росії пройшов мітинг проти ізоляції Рунету. Затримано 15 осіб

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У центрі Москви пройшов мітинг на підтримку вільного інтернету. Всього на проспект Сахарова вийшло близько 10 тис. чоловік. Про це повідомляє «Російська служба Бі-бі-сі». Перед початком акції силовики затримали 15 активістів, які роздавали сині кульки при вході на мітинг.

Активісти виступали проти авторів законопроекту про «суверенний інтернет», який Державна дума РФ прийняла в першому читанні в лютому. Документ передбачає повну ізоляцію Рунету від глобальної мережі інтернет.

У ході акції люди кричали «Руки геть від інтернету!», а також вимагали відставки автора проекту закону — сенатора Андрія Клішаса.

Організатором протестів стала незареєстрована Лібертаріанська партія, яка раніше проводила мітинг проти блокування месенджера Telegram, а також Товариство захисту інтернету.

«Павутина цензури все більше обплітає наше життя. Ми проти прийняття закону про ізоляцію Росії від міжнародної мережі й вимагаємо вільного інтернету», — стверджують організатори.

За даними проекту «Білий лічильник», на мітинг прийшло близько 10 тис. осіб. У той же час «ОВС-Інфо» уточнює, що з них 15 чоловік були затримані. Вони роздавали сині кульки при вході на протест перед його початком.