Вночі: у Ростові-на-Дону затримали кримськотатарських активістів, в авіакатастрофі в Ефіопії загинули 19 працівників ООН, Гуайдо закликав оголосити надзвичайний стан у Венесуелі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Ростові-на-Дону затримали і відпустили кримськотатарських активістів

У ніч на 11 березня на вʼїзді в місто Ростов-на-Дону (Росія) поліція затримала чотирьох кримськотатарських активістів громадського обʼєднання «Кримська солідарність». Вони на автомобілі прямували для участі в судовому засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді у «справі Хізб ут-Тахрір». Росіяни оглянули машину активістів, перевірили і записали паспортні дані, вилучили документи і направили їх у райвідділ поліції. Пізніше всіх відпустили.

Гуайдо закликав парламент Венесуели оголосити надзвичайний стан

Тимчасовий правитель Венесуели, лідер опозиції Хуан Гуайдо закликав парламент країни — Національну асамблею — оголосити надзвичайний стан у звʼязку з масштабними відключеннями електроенергії, які тривають з 7 березня. Парламенту слід зібратися на позачергове засідання 11 березня. Він також знову закликав військових країни перейти на бік опозиції. Очільник Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США та низка європейських країн, стверджує, що відключення електрики — результат хакерських атак зі Сполучених Штатів, та що його уряд працює над відновленням стабільного постачання.

В авіакатастрофі в Ефіопії загинули 19 працівників ООН

В результаті аварії пасажирського Boeing 737 в Ефіопії загинули 19 працівників Організації Обʼєднаних Націй .Катастрофа трапилась напередодні Асамблеї програми ООН з довкілля, яка збирає глав держав, профільних міністрів з питань навколишнього середовища і тисячі інших учасників на саміт, який 5 днів триватиме у столиці Кенії Найробі. Саме туди летів літак зі столиці Ефіопії Аддіс-Абеби. Загалом у катастрофі загинули 157 людей, які були на борту. Усі вони — громадяни 33 країн.

Трамп хоче збільшити фінансування стіни на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп 11 березня попросить у Конгресу закласти в бюджет на 2020 рік додаткові $8,6 млрд на оплату будівництва стіни на кордоні з Мексикою для боротьби з нелегальною імміграцією і незаконним обігом наркотиків. Про це Reuters повідомили джерела. На 2019 рік він просив $5,7 млрд, після чого відмова конгресу призвела до 35-денного «шатдауну» — тимчасової зупинки роботи державних органів країни.