Суд у Малайзії звільнив підозрювану у вбивстві брата Кім Чен Ина

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Суд у Малайзії звільнив підозрювану у вбивстві брата Кім Чен Ина

Adli Ghazali / Anadolu Agency / Getty Images

Суд у Малайзії звільнив із-під варти 26-річну громадянку Індонезії Сіті Айсію, підозрювану в отруєнні брата лідера Північної Кореї Кім Чем Ина.

Із Айсії зняли обвинувачення, пише Reuters. Жінка вже вийшла на свободу.

Кім Чен Нама отруїли 14 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. На його обличчя накинули хустку, що була змочена отрутою миттєвої дії — нервово-паралітичним токсином VX.

Малайзійська поліція затримала двох підозрюваних: громадянку Вʼєтнаму Доан Ті Хуонг та індонезійку Сіті Айсію. Адвокати заявили, що жінок обманули — вони думали, що беруть участь у реаліті-шоу.

Сіті Айсія раніше заявляла, що думала, що бере участь у розіграші. За її словами, їй заплатили 400 малайзійських рінггітів (близько $90), щоб вона «пожартувала над Кім Чон Намом».

Кім Чен Нам був старшим сином колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Останні роки він здебільшого жив за кордоном і публічно критикував владу КНДР.

Південна Корея підозрює, що за вбивством брата Кім Чен Ина стоїть влада КНДР. США теж звинуватили Пхеньян в отруєнні Кім Чен Нама і наклали нові санкції на Північну Корею.