Китай заборонив використовувати літаки Boeing 737 МАХ

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Влада Китаю тимчасово заборонила використовувати літаки Boeing 737 Max 8 після аварії літака в Ефіопії 10 березня, де загинули 157 осіб. Це вже друга авіакатастрофа за останні кілька місяців — 29 жовтня 2018 року в Індонезії Boeing 737-8 впав у Яванське море.

Про обмеження повідомляє Управління цивільної авіації КНР .

Ці заходи скасують після спеціального повідомлення Китаю Федеральному управлінню цивільної авіації США та компанії Boeing.

Також через катастрофу в Ефіопії Boeing відклала презентацію нового літака, яка повинна була відбутися 13 березня. Компанія планувала представити широкофюзеляжний Boeing 777X.

  • 10 березня в Ефіопії після 6 хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби в Кенію. На його борту були громадяни 33 країн, у тому числі 19 працівників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.
  • У жовтні 2018 року в результаті катастрофи літака Boeing 737 індонезійських авіаліній Lion Air загинуло 189 осіб, включаючи членів екіпажу .Після трагедії Федеральне авіаційне управління США попередило про неполадки обладнання у Boeing 737 Max. Як уточнив сам виробник, через помилкові показники системи контролю польоту літаки можуть піти в круте піке.