В Азовському морі під час навчань буксир ВСУ «Корець» супроводжували три російських кораблі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Азовському морі під час відпрацювання бойової підготовки морський буксир Військово-морських сил України «Корець» супроводжували три російських кораблі ФСБ.

Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил.

Під час навчань українські моряки виявили у 10 милях від себе сторожовий корабель, який пізніше наблизився на півтори милі і йшов паралельно.

«Непроханим гостем виявився сторожовий корабель ФСБ РФ «Краснодарец» (проект 10412, шифр «Светляк»). Наблизившись до нашого буксиру по лівому борту на відстань близько трьох морських миль, російський корабель дав повний хід і швидко збільшив відстань, після чого взяв «Корець» на супровід. У той же час другий корабель йшов по правому борту, а третій тримався на великій відстані десь попереду», — йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що незважаючи на «неприємне сусідство», буксир відпрацював усі поставлені завдання та провів навчальні стрільби.

Також вказують, що «Корець» прикривав дивізіон артилерії. На бойовому чергуванні перебували гелікоптери армійської авіації та літаки винищувальної і штурмової авіації, які могли прийти на допомогу буксиру в будь-який момент.