Окружний адмінсуд Києва розгляне відповідність Авакова посаді очільника МВС

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Окружний адмінсуд Києва розгляне відповідність Авакова посаді очільника МВС

Abdulhamit Topal / Anadolu Agency / Getty Images

Окружний адміністративний суд столиці розпочав провадження у справі щодо відповідності очільника МВС Арсена Авакова займаній посаді. Про це повідомляє прес-служба окружного адмінсуду.

Суд розгляне цю справу за спрощеними правилами позовного провадження протягом 60 днів і не викликатиме сторони.

6 березня Окружний адмінсуд отримав позов до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо визнання протиправними їх дій та бездіяльності.

Згідно з даними судового реєстру, позивається до суду Олена Халагєра. Відомо, що вона співласниця адвокатського обʼднання «Айлекс», а її бізнес-партнер Ростислав Попович — член Ради громадського контролю Державного бюро розслідувань. Попович у 2015 році висувався від партії «Укроп» на місцевих виборах, а також був головою ДВК від «Радикальної партії Ляшка», теж у 2015.

Олена Халагєра просить суд визнати протиправними дії Авакова щодо положень ст. 7 закону «Про Кабінет Міністрів України», що стосуються вимог до членів уряду, зокрема, про знання української мови. Також серед вимог позову — визнати протиправною бездіяльність Гройсмана щодо нездійснення контролю за діяльністю міністра внутрішніх справ. Позивач просить премʼєра внести до парламенту подання про звільнення Авакова.

  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував поведінку представників «Національного корпусу» на мітингу в Черкасах, під час якого вони намагалися прорватися до президента Петра Порошенка.
  • Арсен Аваков розповів, що водій одного з автомобілів, які стежили за артистом та кандидатом у президенти Володимиром Зеленським в Одесі на фестивалі «Ліга сміху», предʼявляв посвідчення працівника Служби безпеки України.
  • В інтервʼю theБабелю Аваков заявив про співпрацю між СБУ та націоналістичною організацією «С14» у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.