Івана Колпакова повернули на посаду головреда «Медузи», незважаючи на звинувачення в домаганні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Івана Колпакова повернули на посаду головреда «Медузи», незважаючи на звинувачення в домаганні

Facebook / Ivan Kolpakov

Іван Колпаков, який залишив посаду головного редактора російського видання «Медуза» через звинувачення у домаганнях, був відновлений на посаді.

Про це звернення повідомляє гендиректор видання Галина Тимченко.

«Шановні читачі, 11 березня 2019 року головним редактором «Медузи» призначений Іван Колпаков. Тетяна Єршова, яка виконувала обовʼязки головного редактора, стане редакційним директором. Іван пішов у відставку 9 листопада 2018 року — незважаючи на те, що рада директорів компанії не знайшла підстав для його усунення та одноголосно підтвердила його повноваження», — повідомила вона.

Тимченко зазначила, що рішення про поновлення на посаді Колпакова було прийнято нею особисто й було підтримане керівниками всіх підрозділів «Медузи» та членами нової ради директорів.

«Культура стартапу, яка була доречна в період становлення «Медузи», через чотири роки стала для нас швидше проблемою. Я вважаю те, що трапилося, важким досвідом, але одночасно й серйозним уроком на майбутнє. Я глибоко шкодую про те, що сталося. Розумію, що рішення конфліктів має бути системним, ми розробляємо правила і процедури, згідно з якими будемо діяти», — додала вона.

Що сталося?

25 жовтня генеральний директор проекту Галина Тимченко повідомила, що головний редактор Іван Колпаков тимчасово покинув свою посаду через звинувачення в «неналежній поведінці». На вечірці на честь дня народження видання Колпаков чіплявся до дружини одного з працівників редакції зі словами: «Ти єдина на цій вечірці, кого я можу харасити, і мені за це нічого не буде». Її чоловік (працівник «Медузи») розповів про те, що трапилося, на редколегії 22 жовтня. У результаті рада директорів усунула Колпакова на два тижні від роботи, а потім повернула на колишню посаду. Працівник, до дружини якого чіплявся головний редактор, звільнився за власним бажанням.

Що говорить Іван Колпаков?

Скандал у «Медузі» отримав величезний резонанс у медіаспільноті. Думки розділилися: низка читачів і журналістів заявили, що рада директорів вчинила правильно, відновивши Колпакова. При цьому багато читачів наполягали, що покарання за такі дії — надто слабке.

«[Моя відставка] Це єдиний спосіб зупинити кризу навколо редакції і мінімізувати репутаційний збиток», — заявив Колпаков.