Італійський віце-премʼєр Сальвіні постом у Facebook спровокував цькування дівчини. Вона заявила у поліцію на 300 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Італійський віце-премʼєр Сальвіні постом у Facebook спровокував цькування дівчини. Вона заявила у поліцію на 300 осіб

Simona Granati / Corbis via Getty Images

В Італії 22-річна Джулія Віола Пачіллі звинуватила віце-премʼєр-міністра та лідера ультраправої партії «Ліга» Маттео Сальвіні у тому, що він своїм постом у Facebook спровокував цькування, якє розгорнули проти неї інші користувачі соцмережі.

Як пише The Guardian, дівчина 2 березня брала участь у багатотисячному марші проти расизму в Мілані та йшла з плакатом, на якому був напис: «Краще бути благодійником і повією, ніж фашистом і сальвіністом». Марш також був проти антимігрантської та правої популістської політики, яку провадить уряд країни.

Сальвіні 4 березня опублікував у Facebook фото дівчіни з плакатом і з гумором відреагував на знімок.

«Яка мила жінка», — написав політик і в кінці додав смайлик.

Після цього посту, як стверджує Пачіллі, у соцмережі вона почала отримувати сотні повідомлень з образами та погрозами, у яких дівчині пропонували «догоджати» групам мігрантів.

Адвокат Пачіллі зазначив, що дівчина через повідомленя закрилася вдома і боїться залишати приміщення, оскільки багато хто дізнався її адресу. Юрист додав, що в поліцію він передасть матеріали на майже 300 осіб, які дошкуляли його підзахисній.

У поліції заявили, що важко переслідувати Сальвіні, оскільки написане ним повідомлення не було шкідливим чи дисредитуючим.

«Справа буде проти тих, хто писав образливі слова. Але ми також повинні підкреслити, що хоча коментар Сальвіні був нейтральним, він викликав розпалювання ненависті, і політик не зробив нічого, щоб запобігти цьому», — заявив адвокат дівчини.

Сам Сальвіні відмахнувся від цієї історії та заявив, що «хотів би побачити такий же рівень обурення щодо тих, хто пише образи і загрожує мені смертю».