«Дешевий сценарій суїциду». Дочка вбитого в Лондоні соратника російського олігарха Березовського попросила свідків допомогти розслідуванню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Дешевий сценарій суїциду». Дочка вбитого в Лондоні соратника російського олігарха Березовського попросила свідків допомогти розслідуванню

ITAR-TASS via Getty Images

Дочка убитого рік тому в Лондоні екс-заступника керівника «Аерофлоту» Миколи Глушкова Наталія закликала можливих свідків злочину допомогти слідству, пише The Guaridian.

Хто такий Глушков?

Колишній заступник глави російської авіакомпанії «Аерофлот», бізнесмен і партнер російського олігарха Бориса Березовського. У 2000 році його заарештували за звинуваченням у розкраданні та відмиванні коштів, але в 2004-му суд Москви виправдав його. Після цього він виїхав до Великої Британії, де отримав політичний притулок. Після переїзду він став активно критикувати президента Росії Володимира Путіна.

Що сталося?

Дочка Глушкова розповіла The Guardian, що напередодні смерті бізнесмен мав брати участь у судовому процесі, ініційованому проти нього компанією «Аерофлот». Дівчина виявила батька мертвим 12 березня 2018 року у його будинку, а обстановка, за її словами, нагадувала «дешевий сценарій самогубства».

Глушкова викликала на місце поліцію і медпрацівників, разом з якими приїхала спеціальна машина реагування хімічного підрозділу. Дівчину перевірили на опромінення, а її одяг пізніше знищили.

Що каже поліція?

Поліція кваліфікувала подію як вбивство шляхом задушення, але при цьому назвала смерть бізнесмена незрозумілою. Слідство також не виключає, що чоловік, який, імовірно, міг задушити Глушкова, хотів інсценувати суїцид. Поліція опитала майже 300 свідків і переглянула велику кількість записів з камер спостереження. Розслідування триває понад рік, але поліція так і не назвала підозрюваних у цій справі.

Дочка бізнесмена не вірить у самогубство батька і закликала всіх, хто був у районі будинку її батька 11—12 березня минулого року, дати свідчення.