Bihus.info: НАБУ знало про схеми «Оптимумспецдеталі» і дозволило їй працювати в оборонній сфері. Співпрацю організував агент бюро

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро викреслило компанію «Оптимумспецдеталь» Андрія Рогози, який був партнером сина екс-заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, із списку фіктивних, що дозволило їй співпрацювати з підприємствами оборонного сектору. Про це йдеться в останній частині розслідування Bihus.Info.

Восени 2016 році НАБУ передало «Укроборонпрому» перелік фіктивних фірм, до якого внесло «Оптимумспецдеталь» через її підозрілі контракти з Харківським бронетанковим заводом. Цей список зобовʼязував концерн припинити співпрацю з компанією «Оптимумспецдеталь».

Вже 20 січня 2017 року Рогоза отримав листа за підписом заступника керівника НАБУ Гізо Углави про викреслення «Оптимумспецдеталь» з цього списку. Таке рішення дозволило компанії «Оптимумспецдеталь» продати Харківському бронетанковому заводу приціли для танків за завищеною втричі ціною. Внаслідок чого збитки склали близько 14 млн грн.

Згідно з розслідуванням, посередником між групою сина Гладковського і НАБУ був позаштатний агент бюро Євген Шевченко. В результаті такої співпраці Шевченко заробив $200 тис.