HBO випустив перший трейлер серіалу «Чорнобиль». Премʼєру призначили на 6 травня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Телеканал HBO представив перший тизер міні-серіалу, присвяченого Чорнобильській трагедії.

У ролику показали кадри з серіалу, які, зокрема, розповідають і про ліквідацію вибуху на Чорнобильській АЕС. Премʼєра серіалу призначена на 6 травня.

У серіалі зіграли номінант премії «Еммі» Джаред Харріс («Корона», «Божевільні»), Стеллан Скарсгард («Меланхолія», «Дівчина з татуюванням дракона»), номінант на «Оскар» Емілі Уотсон («Гіларі та Джекі», «Розсікаючи хвилі», «Еквілібріум») та інші.

Автор сценарію — Крейг Мазін, а режисером картини став Юхан Ренк, відомий за серіалами «Ходячі мерці» та «Пуститися берега» (Breaking Bad).

Харріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС. Скарсгард грає радянського віце-премʼєра Бориса Щербіну, якого Кремль призначає керівником урядової комісії з Чорнобиля в перші години після аварії. Емілі Уотсон зображує Улану Хомюк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю того, що призвело до цієї катастрофи.