NASA відправить людину на Місяць до 2028 року та анонсувало висадку на Марс

Автор:
Олена Мельник
Дата:
NASA відправить людину на Місяць до 2028 року та анонсувало висадку на Марс

qimono / Pixabay

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) планує знову відправити людину на Місяць до 2028 року, а також анонсувало висадку на Марс. Про це йдеться в проекті бюджету відомства на 2020 рік, опублікованому 11 березня .

«Починаючи з серії невеликих комерційних місій з доставки на Місяць уже цього року, ми будемо використовувати нові кораблі, роботів і врешті-решт людей до 2028 року, щоб вести наукову діяльність на всій поверхні Місяця», — зазначив директор NASA Джим Брайденстайн.

В бюджеті закладено $10,7 млрд на продовження будівництва ключових компонентів для відправки астронавтів на Місяць та за його межі. Ще $363 млн планують витратити на підтримку комерційної розробки великого місячного посадкового модуля, який спочатку зможе перевозити вантажі, а потім і астронавтів на поверхню природного супутника Землі. Загальний обсяг фінансування NASA у 2020-му становить $21 млрд.

У NASA наголосили, що знання, отримані при дослідженні Місяця, «будуть використовувати, щоб зробити наступний гігантський стрибок — відправку астронавтів на Марс».

«Ми продовжимо планування і розробку першої поїздки туди і назад на Червону планету з поверненням зразка з Марса», — додав директор NASA.

  • Американське космічне агентство NASA планує залучити українських фахівців до дослідження Місяця. Посол України в США Валерій Чалий зустрівся з директором NASA Джимом Брайденстайном і домовився, що країни підпишуть міжурядову угоду про співпрацю та використання космічного простору в мирних цілях.
  • Вчені з Національної астрономічної обсерваторії Японії (NAOJ) знайшли в Чумацькому шляху чорну діру на відстані 25 тис. світлових років від Землі. Цей обʼєкт є однією з понад 100 мільйонів тих чорних дір, які можуть ховатися в нашій галактиці.