Гриценко скасував зустріч із виборцями в Маріуполі через антитерористичні заходи СБУ

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Гриценко скасував зустріч із виборцями в Маріуполі через антитерористичні заходи СБУ

Офіційний сайт Анатолія Гриценка

Кандидат у президенти, лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко скасував зустріч із виборцями в Маріуполі, заплановану на 13 березня. Причина — антитерористичні заходи в місті, які проводитиме Служба безпеки.

Про це він повідомив у Facebook.

«СБУ оголосила саме на день мого приїзду і на наступний за ним День добровольця (увага!) найвищий «червоний» рівень терористичної загрози. І ввела в дію відповідні обмеження», — написав Гриценко.

Гриценко вважає, що СБУ оголосила про загрозу навмисно, щоб зірвати його зустріч із виборцями. І тому вимагає відставки голови Служби безпеки.

Прес-центр операції Обʼєднаних сил оголосив про проведення антитерористичних заходів СБУ 11 березня. У повідомленні йшлося про те, що 13—14 березня 2019 року в місті відбудуться «превентивні заходи із протидії терористичним та диверсійним загрозам у місті Маріуполь Донецької області».

Як зазначили в прес-центрі ООС, рівень загрози є «червоним». Гриценко наголошує, що «червоний» рівень означає вчинення реального терористичного акту. Це зазначено і в положенні Кабміну.

Прес-секретарка СБУ Донецької області Галина Прищепа пояснила, що «червоний» рівень терористичної загрози оголошують щоразу, коли СБУ проводить навчання, пише «Громадське».

  • Кандидат у президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко подав три позови до суду на чинного президента, теж кандидата на посаду глави держави Петра Порошенка. Гриценко вважає, що дві робочі поїздки Порошенка — в Одеську та Донецьку області — є його передвиборчою агітацією, хоча інформація про них розміщена на офіційному сайті президента.
  • Верховний суд 10 березня відмовився визнати незаконною передвиборчою агітацією Петра Порошенка фото- та відеоматеріали про його робочі поїздки, розміщені на офіційному сайті глави держави.
  • 1 березня лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий оголосив про обʼєднання з лідером «Громадянської позиції», кандидатом у президенти Анатолієм Гриценком та зняв свою кандидатуру з президентських перегонів. Після цього на користь Гриценка свою кандидатуру зняв і екс-журналіст Дмитро Гнап.