Порошенко збирається звільнити очільника Полтавської ОДА та його заступника

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Порошенко збирається звільнити очільника Полтавської ОДА та його заступника

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко збирається звільнити голову Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка та його першого заступника Андрія Пісоцького.

Про це він заявив під час виступу на форумі в Києві.

«Попрошу пана прем’єр-міністра надати мені подання на звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка і його першого заступника пана Пісоцького. До них виникли серйозні претензії в Національного антикорупційного бюро, представлені відповідні докази, і для об’єктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не буде обіймати високу державну посаду», — сказав Порошенко.

22 лютого в будівлі Полтавської ОДА відбулися обшуки. Їх проводила Спеціалізована антикорупційна прокуратура в межах кримінального провадження про організацію схеми одержання неправомірної вигоди. Тоді САП не повідомляла конкретних посад та імен осіб, у яких відбулися обшуки.

  • Президент Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони.
  • Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін не збирається подавати у відставку через журналістське розслідування Bihus.Info, яке звинувачує його в отриманні $10 тис. за погодження контракту на поставку деталей для ремонту казахських літаків у серпні 2016 року.