Комітет захисту журналістів: Порошенко не прагне правосуддя у справі Шеремета або є сили, які його стримують

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Комітет захисту журналістів: Порошенко не прагне правосуддя у справі Шеремета або є сили, які його стримують

Фото УНІАН

Журналіста Павла Шеремета вбили майже три роки тому, опроте його вбивство досі не розкрито. Причиною може бути те, що або президент Петро Порошенко не прагне правосуддя, або існують якісь сили в Україні, які його стримують від дій у цій справі. Про це в інтервʼю «Громадському» сказав очільник Міжнародного комітету захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон.

Голова CPJ заявив про відсутність прогресу в розслідуванні справи Шеремета.

«Ми були в Києві у 2017 році, і він пообіцяв нам, що будуть результати, буде прогрес. Наприклад, він казав, що буде прес-конференція, на якій проінформують українців про прогрес у розслідуванні. Але вона так і не відбулася», — зазначив Саймон.

Він додав, що CPJ та Європа пропонували всіляко допомагати і надати міжнародну підтримку в розслідуванні, проте українська сторона цією допомогою не скористалася.

«Ми бачимо брак прогресу у справі, гадаю, причиною є те, що український уряд або не хоче, або не може захистити журналістів у такий критичний момент історії, коли журналістам доводиться ризикувати», — додав керівник CPJ.

Джоел Саймон вважає, що такі дії українського уряду — чітке повідомлення для тих, хто вбиває журналістів в Україні, що їм усе може зійти з рук, а влада не здатна розкривати такі злочини.