Луценко: Прокуратура та СБУ нікого не «кришують». ГПУ розслідує 480 справ про розкрадання в оборонній сфері

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Луценко: Прокуратура та СБУ нікого не «кришують». ГПУ розслідує 480 справ про розкрадання в оборонній сфері

Космач Олександр / УНІАН

Генеральна прокуратура розслідує 480 кримінальних справ про розкрадання і зловживання на підприємствах «Укроборонпрому». Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи інформацію журналістів Bihus.info про компанію «Оптимумспецдеталь» Андрія Рогози, який був партнером сина екс-заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря.

За словами Луценка, журналісти оприлюднили інформацію, коли розслідування прокуратури було вже на фінальній стадії. Провадження у цій справі розпочато з 2016 року. Протягом 2017 року проходила податкова перевірка сплати податків ТОВ «Оптимумспецдеталь».

«Звинувачення в тому, що ми, мовляв, довго діяли, я відкидаю... Станом на сьогоднішній день заявляю відповідально, що військова прокуратура продемонструвала успішність у цьому одному з 480 кримінальних проваджень. За статтею «шахрайство» Рогоза і два вже колишні співробітники СБУ знаходяться більше року на лаві підсудних. Судові засідання відбуваються в Печерському суді регулярно», — заявив генпрокурор.

Він наголошує, що відразу після завершення податкової перевірки, отримавши остаточний акт від Державної фіскальної служби (ДФС), державі повернули всю суму недоїмки до бюджету — це близько 30 млн грн. Також вручили підозру керівникові, фактично власнику ТОВ «Оптимумспецдеталь» Андрію Рогозі.

«Тому військова прокуратура і Служба безпеки нікого не кришує. Спіймані зловмисники, які разом з Рогозою займалися шахрайством, навіть якщо вони були співробітниками СБУ, знаходяться з 2018 року на лаві підсудних. Ні разу ця справа не була зупинена, ні перекваліфікована, ні тим більше продана», — зазначив Луценко.

  • В останній з трьох частин розслідування Bihus.Info стверджувалось, що НАБУ викреслило компанію «Оптимумспецдеталь» Андрія Рогози зі списку фіктивних, що дозволило їй співпрацювати з підприємствами оборонного сектора.
  • Прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що звинувачення журналістів про хабарі в ГПУ не відповідають дійсності. ДБР порушило кримінальну справу проти силовиків після розслідування Bihus.info за статтею «Одержання хабара».