Британські жінки започаткували новий рух. Вони відмовляються народжувати дітей через глобальне потепління

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Британські жінки започаткували новий рух. Вони відмовляються народжувати дітей через глобальне потепління

Kristian Buus / In Pictures via Getty Images

Сотні жінок у Великій Британії відмовляються народжувати через глобальне потепління.

Як пише The Guardian, протест почала 33-річна британка Блайт Пепіно. За її словами, вона хоче мати дітей, але не може зробити цього, поки в світі не вирішена проблема зміни клімату.

Пепіно створила волонтерську організацію BirthStrike, до якої за два тижні приєдналися 140 жінок. Їхня кількість продовжує збільшуватися.

«Це організація для жінок і чоловіків, які вирішили не мати дітей у відповідь на майбутнє порушення клімату та крах цивілізації», — каже Пепіно.

За словами Блайт Пепіно, мета руху — не переконати когось не народжувати дітей, а показати владі, наскільки серйозною є проблема глобального потепління.

Минулого тижня учасниці руху влаштували акцію, під час якої розлили на вулиці в Лондоні 200 літрів червоної фарби. Вона символізувала «смерть дітей від зміни клімату».

  • Голландський дослідник Віктор Геверс із некомерційної організації GDI.Foundation натрапив на китайську базу даних, у якій зібрана інформація про 1,8 млн жінок. Там зазначено, чи можуть вони народжувати.
  • Вагітні жінки у Саудівській Аравії більше не зобовʼязані отримувати згоду чоловіків-опікунів на проведення пологів. Тепер у них зʼявилося право самим вирішувати, чи згодні вони на кесарів розтин або інше хірургічне втручання.
  • Австралійське міністерство навколишнього середовища та енергетики оголосило вимерлим рифового мозаїчнохвостого щура (Melomys rubicola), який жив на острові Брембл-Кей у північній частині Великого Барʼєрного рифу. Вперше причиною загибелі виду ссавців офіційно названа «антропогенна зміна клімату».