АРМА оголосило новий конкурс на управління «Межигірʼям»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
АРМА оголосило новий конкурс на управління «Межигірʼям»

Aleksandr Andreiko / Facebook

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) перезапустило конкурс на управління резиденцією «Межигірʼя». Для того, щоб мотивувати бізнес, умови участі спростили, повідомляють на сторінці Агентства в Facebook.

Якщо раніше конкурс передбачав відбір управителя рухомим і нерухомим майном резиденції, тепер шукають управителя на три групи обʼєктів.

«По-перше, нерухоме майно, по-друге, рухоме майно і по-третє, корпоративні права ТОВ «Танталіт». Цьому підприємству належить чимала кількість обʼєктів на території «Межигірʼя». Контроль над корпоративними правами ТОВ «Танталіт» спростить управління нерухомим та рухомим майном», — зазначив голова АРМА Антон Янчук.

Янчук зазначив, що першочерговою метою управління майном резиденції є його збереження.

«У новому конкурсі ми зняли вимогу надавати прогнози прибутків. Акцент має бути на якості утримання майна», — зазначив голова АРМА.

Відтепер кожен учасник конкурсу погоджуватиметься, що стосовно інформації з його заявки можуть проходити публічні обговорення, в тому числі за участю ЗМІ. Також програма управління повинна включати те, як керуючий бачить роботу в «Межигірʼї» Музею корупції. Заявки компанії можуть подавати до 5 квітня.

  • 13 липня 2015 року майно резиденції «Межигірʼя» заарештував Печерський райсуд Києва. 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності.
  • 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав АРМА в управління резиденцію «Межигірʼя». Резиденція знаменита своїм багатим оздобленням, у ній проходять екскурсії.
  • Вперше конкурс на управління резиденцією «Межигірʼя» Нацагентство оголосило в листопаді 2018 року. Тоді в умовах йшлося про те що керуючий має право на плату, а також на відшкодування необхідних витрат, які він понесе управляючи активами. Однак, керівник не може відчужити активи, які він прийме в управління.
  • Нацагентство з розшуку та управління корупційними активами (АРМА) на місяць, до 28 лютого, продовжило прийом заявок на конкурс управителя для «Межигірʼя» .