САП готова арештувати депутатів Скуратовського і Дзензерського. Їх підозрюють у брехні в деклараціях

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) готова арештувати народних депутатів Сергія Скуратовського ( «Радикальна партія Олега Ляшка») та Дениса Дзензерського («Народний фронт»).

Про це САП пише у Facebook.

Депутатів підозрюють у тому, що вони вказали у своїх деклараціях неправдиву інформацію. Як повідомляється, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та САП зібрали достатньо доказів, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності.

На затримання чи арешт народних депутатів необхідна згода Верховної Ради. У звʼязку з цим САП попросила Генпрокурора Юрія Луценка звернутися до парламенту за таким дозволом.

  • Національне агентство з питань запобігання корупції у деклараціях народного депутата Євгенія Мураєва (позафракційний) та судді Святошинського районного суду Києва Івана Бандури виявило, що вони умисно зазначили неправдиві дані про суму понад 250 прожиткових мінімумів.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила повідомлення про підозру меру Одеси Геннадію Труханову. Мера Одеси підозрюють за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу — «Декларування недостовірної інформації».
  • 26 лютого Конституційний суд України визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Суд розглянув подання 59 депутатів Верховної Ради за ст. 368-2 («Незаконне збагачення") Кримінального кодексу і вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.