ОАЕ, Барбадос і Домініка. Євросоюз додав 10 країн до «чорного списку» податкових сховищ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
ОАЕ, Барбадос і Домініка. Євросоюз додав 10 країн до «чорного списку» податкових сховищ

Fredrik Öhlander / Unsplash

Міністри фінансів Європейського Союзу включили ще 10 країн до «чорного списку податкових гаваней», які не співпрацюють з ЄС та чиє оподаткування не відповідає вимогам.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Єврокомісар з економічних і фінансових питань Пʼєр Московісі заявив, що у списку ті країни, які «або не змогли виконати зобовʼязання з дотримання необхідних критеріїв, або навіть не брали на себе таких зобовʼязань».

Таким чином, до Американського Самоа, Гуаму, Самоу, Тринідаду і Тобаго та Американських Віргінських островів додалися Обʼєднані Арабські Емірати, Аруба, Барбадос, Беліз, Бермудські острови, Домініка, Фіджі, Маршаллові острови, Оман та Вануату.

«З того часу як він був ухвалений в кінці 2017 року, цей список довів свою цінність для спільного просування порядку денного ЄС щодо вдосконалення світової податкової практики, боротьби з ухиленням від сплати податків та поліпшення належного управління і прозорості», — заявив міністр фінансів головуючої у раді ЄС Румунії Еуджен Теодоровіч.

Московісі додав, що завдяки «чорному списку» багато країн почали сприяти розвитку податкових реформ і запроваджувати прозорість в оподаткування.

За його словами, країни, які не будуть дотримуватися критеріїв, зіткнуться з наслідками. «Ми піднімаємо планку належного управління в галузі оподаткування в усьому світу і скорочуємо можливості для податкових зловживань», — пояснив Московісі.