У Австралії екс-скарбника Ватикану в «прямому ефірі» судитимуть за педофілію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

77-річний кардинал Джордж Пелл у середу, 13 березня, постане перед судом в Австралії за звинуваченням у педофілії. Процес транслюватиме місцеве телебачення, повідомляє Euronews.

Суд має призначити кримінальне покарання кардиналу. Повідомляється, що в кадрі буде весь час суддя, але не сама зала засідання, яка, як очікується, буде заповнена адвокатами жертв Пелла, його прихильниками і представниками медіа.

У грудні минулого року суд присяжних у Мельбурні визнав кардинала винним за пʼятьма пунктами звинувачення, включно із сексуальним насильством щодо дитини, яка не досягла 16 років. Слідство довело, що в 1996 році його жертвами стали двоє 13-річних хлопчиків — учні коледжу Святого Кевіна. Однак вердикт присяжних у даній справі був засекречений спеціальним рішенням суду для забезпечення належного захисту свідків у справі.

Хто такий Пелл?

До 2014 року Пелл був архієпископом Мельбурна та Сіднея. Пізніше його призначили головою секретаріату у справах економіки Ватикану. У 2016 році його вперше звинуватили в насильстві над дітьми, однак кардинал не зміг приїхати до Австралії через проблеми зі здоровʼям. У червні 2017 року Пелл взяв безстрокову відпустку у Ватикані і добровільно повернувся в Австралію для участі в судовому процесі.