СБУ: Антитерористичні заходи у Маріуполі не вимагали від Гриценка скасовувати зустріч із виборцями

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України спростувала звинувачення кандидата в президенти, лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка у зриві його зустрічі з виборцями у Маріуполі через антитерористичні заходи. Про це йдеться у заяві СБУ у Facebook.

СБУ додала, що навчання за подібним сценарієм проводилися у Конотопі Сумської області наприкінці лютого. «Колишній міністр оборони та претендент на посаду Верховного головнокомандуючого мав би розуміти важливість таких заходів для національної безпеки. Тим більше, що проведення навчань не потребували скасування його зустрічі з виборцями», — йдеться у заяві.

У спецслужбі пояснили, що рівень терористичної загрози «червоний» у регіоні діє на постійній основі із серпня 2016 року. «По-друге, план проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань, де також передбачені антитерористичні навчання і в Маріуполі, був затверджений керівником Антитерористичного центру при СБУ за погодженням з командувачем ООС ще у грудні 2018 року», — зазначається у заяві.

У спецслужбі резюмували, що порядок проведення самих навчань жорстко регламентовано нормативними актами залучених до них органів із боротьби з тероризмом і не потребує жодних додаткових узгоджень.