У роботі Gmail, YouTube та інших сервісів Google стався масштабний збій

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Вранці 13 березня в роботі багатьох сервісів компанії Google відбувся масовий збій. Користувачі скаржилися на проблеми поштового сервісу Gmail, відеосервісу YouTube, пошукача Google, а також сервісу зберігання даних Google Drive і цифрового магазину додатків Google Play.

Про це свідчать дані сайту Downdetector, який відстежує проблеми в роботі інтернет-ресурсів.

Скарги почали надходити близько 4 години ранку 13 березня. Пік збою припадає на 5 годину ранку. Кілька тисяч користувачів з Японії, Індонезії, Австралії, Індії, Малайзії та інших країн повідомили про неполадки в роботі поштового сервісу Gmail. У більшості з них виникали проблеми зі входом у сервіс (35%), отриманням повідомлень (32%) і завантаженням вкладень (31%).

Сотні користувачів YouTube, переважно з Японії, США, Мексики та Індонезії, повідомили про проблеми з переглядом відео (65%), а також завантаженням контенту (17%) та роботою веб-сайту (16%).

Downdetector

У Google Drive у користувачів не виходило отримати доступ до файлів онлайн (43%), не завантажувався додаток і не синхронізувалися файли (24%).

У Google Play були проблеми з підключенням сервісу (50% скарг), також користувачі не могли завантажити додатки (25%) та увійти в сиситему (23%)

Під час збою більшість жителів Європи ще спала, тож скарги з країн цього регіону почали надходити трохи пізніше й не в такій кількості.