Український «Книжковий арсенал» відзначили на Лондонському книжковому ярмарку

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Український «Книжковий арсенал» відзначили на Лондонському книжковому ярмарку

Гонтар Володимир / УНІАН

«Книжковий арсенал», що проходить у Києві вже майже 10 років, отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019. Про це повідомляють на сайті Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».

«Арсенал» став кращим у номінації «Літературний фестиваль».

«Ця перемога — передовсім визнання команди «Мистецького арсеналу», де кожен підрозділ вкладає масу сил у те, аби «Книжковий арсенал» був справді тим прекрасним фестивалем, що поєднує мистецтва і не випускає книгу з фокусу уваги», — заявила гендиректор «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта під час церемонії нагородження в Лондоні.

Журі конкурсу вразило те, що в «Книжковому арсеналі» взаємодіють різні види мистецтв і перетинаються фахові середовища, але водночас книга залишається в центрі уваги.

За нагороду в номінації «Літературний фестиваль» змагалися також фестивалі в Утрехті (Нідерланди) та Макасарі (Індонезія). У попередні роки переможцями ставали фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії.

  • Міжнародний книжковий фестиваль «Книжковий арсенал» проводиться в Україні з 2011 року. На ньому письменники з України та світу, а також видавництва, дизайнери, ілюстратори та художники презентують свої роботи.
  • Комітет з Національної премії імені Тараса Шевченка визначив лауреатів премії 2019 року. У номінації «Публіцистика, журналістика» перемогли Богдан Горинь та Оксана Забужко. Премію з літератури цього року не вручали.
  • Організатори двох київських фестивалів косплеєрів, коміксів і розробників ігор Comic Con у суді відстоюють своє право на використання назви. Компанія Kyiv Comic Con вимагає один мільйон гривень від компанії Comic Con Ukraine.