Проти телеканалу CNN подали позов на $275 млн за сюжет про підлітка, який образив індіанця

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Проти американського телеканалу CNN подали позов від імені учня католицької середньої школи в місті Ковінгтон (штату Кентукі, США) Ніколаса Сендманна. Адвокати вимагають, щоб медіакомпанія заплатила $275 млн як компенсацію і штраф за публікацію ролика за участю підлітка.

CNN випустив сюжет про мітинг, що пройшов у січні в столиці США Вашингтоні. На фотографіях і відео, які набули поширення після інциденту, Сендманн, посміхаючись стоїть обличчям до обличчя з активістом-індіанцем Натаном Філліпсом. Відеозапис викликав обурення в соціальних мережах, оскільки багато глядачів відзначили, що хлопець і група його однокурсників, які зібралися навколо Філліпса, схоже, знущалися над представником корінного населення країни.

У скарзі проти CNN зазначено, що канал продемонстрував упередженість проти президента Дональда Трампа, коли зосередив свою увагу на Сендмані та інших студентах з Ковінгтона, тому що вони одягли червоні шапки, прикрашені гаслом президента «Зробимо Америку знову великою».

«Звинувачення CNN є повністю та однозначно хибними, і CNN знав би, що вони не відповідають дійсності, якщо б зробив якісь розумні зусилля для перевірки їх точності перед публікацією», — йдеться у скарзі.

Минулого місяця адвокати підлітка подали до суду на The Washington Post на $250 млн за повідомлення про той ж інцидент.

  • Зазначимо, що Трамп має суперечливі стосунки з CNN і часто називає телеканал, який послідовно виступає проти його політики, «фейковими новинами».
  • У серпні 2018 року близько 350 американських видань, включаючи провідні та невеликі регіональні газети, опублікували редакційні статті, в яких заявили про неприпустимість нападок президента Дональда Трампа на свободу слова. У матеріалі Boston Globe під заголовком «Журналісти не вороги» підкреслювалося, що Трамп намагається дискредитувати всі ЗМІ, які не підтримують його політику.