Рейтинг найкомфортніших міст світу. Відень — найкращий уже 10 років, а Київ випередив Тбілісі та Мінськ

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Рейтинг найкомфортніших міст світу. Відень — найкращий уже 10 років, а Київ випередив Тбілісі та Мінськ

Jacek Dylag / Unsplash

Міжнародна консалтингова компанія Mercer склала рейтинг найкращих міст для життя. На першому місці вже 10-й рік перебуває столиця Австрії Відень. У топ-10 також увійшли відповідно Цюрих (Швейцарія), Ванкувер (Канада), Мюнхен (Німеччина), Окленд (Нова Зеландія), Дюссельдорф і Франкфурт (Німеччина), Копенгаген (Данія), Женева і Базель (Швейцарія).

Київ розмістився на 173 місці в рейтингу серед 231 міста. Він перебуває між російським містом Санкт-Петербург і столицею африканської країни Уганди Кампала. Москва посіла 167 позицію. Столицю України також обігнали Нью-Делі і Мумбаї (Індія), місто Гватемала в однойменній країні в Центральній Америці, Джакарта (Індонезія), Белград (Сербія), Кіто (Еквадор) та інші.

У той же час Київ випередив Тбілісі (Грузія), Мінськ (Білорусь), Баку (Азербайджан), Тегеран (Іран) і Каракас (Венесуела).

В рейтингу Mercer міста в цілому оцінювалися за 39 факторами, у тому числі політичної, економічної, екологічної, особистої безпеки, охорони здоровʼя, освіти, транспорту та інших суспільних послуг. Міста порівнювалися з Нью-Йорком, який був узятий за сто балів.

  • Міжнародна організація AirVisual, яка досліджує якість повітря в усьому світі, опублікувала звіт за 2018 рік. Найбільш забрудненими виявилися Бангладеш, Пакистан та Індія. Найчистіше повітря — в Австралії, Фінляндії та Ісландії. Усього до рейтингу потрапили 73 країни. Україна займає 49 сходинку, на рівні з Філіппінами та Колумбією.