AFP: Бойовики ІД «доживають хвилини» в Сирії. Сили коаліції добивають останній анклав терористів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Сирії бойовики «Ісламської держави» доживають свої останні години» і починають тисячами здаватися Сирійським демократичним силам (SDF ), які очолюють курди за підтримки коаліції.

Як повідомляє AFP, бойовики утримують свій останній анклав у Аль-Багхузе (район Дейр-ез-Зор) і незабаром більше не зможуть чинити опір.

За даними агентства, більшість жінок і дітей, серед яких родичі бойовиків, вже покинули «кишеню» і пішли з зони обстрілу, що дозволило курським силам проводити масовані артилерійські обстріли останнього клаптика «халіфату».

Обстріли вже змусили здатися близько трьох тисяч бойовиків і спровокували відчайдушні атаки терористів-смертників. Офіційний представник SDF Джіакер Амед заявив, що обстріли тривали три доби, і практично все у Аль-Багхузе знищено.

У бойовиків немає шляхів до відступу, і тепер їх «викурюють» точковими ударами. За словами Амеда, вранці 13 березня припинили бомбардування авіацією, оскільки особливої потреби в ньому вже немає.

У той же час курди готові і до останньої атаки ісламістів, які перебувають у скрутному становищі.

Бойовики відстрілюються з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Важкої техніки вони не мають, а тому більшість їхнього особового складу або вбито, або поранено.