У «Батьківщині» заявили, що СБУ викликає на допит членів виборчкомів від Тимошенко

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У «Батьківщині» заявили, що СБУ викликає на допит членів виборчкомів від Тимошенко

Pavlo Conchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

У Всеукраїнському обʼєднанні «Батьківщина» заявляють, що Служба безпеки викликала на допит членів дільничних виборчих комісій від кандидатки в президенти Юлії Тимошенко.

Йдеться про 186-й виборчий округ міста Олешки Херсонської області.

Про це повідомляє народний депутат, голова Херсонського осередку «Батьківщини» Юрій Одарченко.

Як пише Одарченко, членів виборчих комісій питають про їхню роботу та змушують підписати зобовʼязання щодо нерозголошення підстав їхнього виклику та змісту розмов.

Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила theБабелю, що слідчі дії можуть бути повʼязані зі справою про підкуп виборців, у якій фігурує Тимошенко. Але підтвердити, чи викликала СБУ на допит її представників у виборчкомах, вона поки не змогла.

  • 21 лютого СБУ заявила про викриття «передвиборчої піраміди». Йшлося про систему неформальних штабів, які планували скуповувати голоси виборців на президентських виборах на користь одного з кандидатів. Куратором цієї схеми Луценко назвав заступника голови «Батьківщини» Валерія Дубіля.
  • 6 березня Генеральна прокуратура, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки затримали двох чоловіків під час передачі хабара. Пʼять мільйонів гривень вони намагалися вручити кандидату в президенти депутату Юрію Тимошенку, який за ініціалами та прізвищем є повним тезкою ще одного кандидата — Юлії Тимошенко. За версією правоохоронців, отримавши гроші, він мав зняти свою кандидатуру з виборів. Замість цього Юрій Тимошенко повідомив про тиск на нього правоохоронцям, і вони затримали зловмисників.