Суд надав СБУ доступ до рахунків «Батьківщини» у Мегабанку. Розслідують маніпуляції з пожертвами партії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський райсуд Києва надав Службі безпеки України доступ до інформації про рахунки партії «Батьківщина» у Мегабанку, що розташований у Харкові. Про це зазначається в ухвалі суду.

Рішення ухвалили 5 березня. Суд надав доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Мегабанку, і дозволив їх вилучити в межах розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Про що мова?

Виходячи з тексту ухвали, під час перевірки Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що невідомі особи в 2018 році перерахували від імені жителів Одеської та Черкаської областей на рахунок «Батьківщини» понад 3,5 млн грн.

СБУ встановило, що внески робилися через рахунок ПриватБанку на рахунок партії, відкритий у Мегабанку. На підставі цього суд, зокрема, дозволив доступ до виписок руху коштів по рахунку «Батьківщини» у цьому банку за період з 1 червня 2018 по 4 березня 2019 року, а також до документів про здійснення внесків на користь партії.